fbpx Skip to content

JAHORINA 2019/2020

Istorijat

Novo ime - sa tradicijom

Na mjestu današnjeg BAT hotela Bistrica 1960. godine izgrađena je vila Bistrica, poznatija kao vila Izvršnog vijeća Bosne i Hercegovine. Prvobitno, vila je bila izgrađena od kamena sa 44 ležaja u dvokrevetnim sobama i 4 apartmana. Vila je bila poznata po svom disko klubu o kome se i danas prepričavaju dogodovštine. Izgorela je 1974. godine a 10 godina kasnije, za potrebe XIV Zimskih olimpijskih igara izgrađen je moderan Hotel Bistrica kategorisan sa 4 zvjezdice. Hotel je dobio ime po istoimenoj rijeci Bistrici čije je izvorište u podnožju planine Jahorine.

Na najljepšem vidikovcu planine, između jahorinskih vrhova i živopisne doline rijeke Prače, 1620 metara iznad mora nalazi se hotel Bistrica.

Svi ste pozvani

Idealno mjesto za odmor

Od sadržaja izdvajamo: restoran sa specijalitetima nacionalne i internacionalne kuhinje, aperitiv bar, više sala različite namjene kapaciteta od 50 do 300 mjesta, a u sportsko rekreativnom dijelu zatvoreni bazen (16m x 8 m), 2 finske saune, teretanu, salu za stolni tenis i bilijar, i niz drugih sadržaja. U neposrednoj blizini hotela nalaze se i sportski tereni za fudbal, košarku, rukomet i odbojku, kao i teretana na otvorenom.

Uz ugodne večernje trenutke pored vatre i uz bocu vina boravak u našem hotelu ostaće u trajnom sjećanju.

Čekamo vas i ove sezone

Pronađite sobu po Vašoj mjeri

BAT hotel Bistrica raspolaže sa 152 sobe i 8 apartmana što ukupno čini 320 osnovnih i 80 pomoćnih ležaja. Struktura soba je sljedeća:

  • jednokrevetna soba
  • dvokrevetna soba (opcija bračni ležaj)
  • dvokrevetna soba (opcija twin)
  • dvokrevetna soba (opcija bračni ležaj) + pomoćni ležaj
  • dvokrevetna soba (opcija twin) + pomoćni ležaj
  • Apartmani bračni ležaj + 2 x pomoćni ležaj

Sve sobe imaju kupatilo, tv, sat, i direktnu telefonsku liniju.

Sve naše sobe imaju Wi-Fi konekciju!

Bogata Gastro ponuda

Jelovnik predstavlja odabranu kombinaciju jela iz nacionalne i regionalne kuhinje, povezujući prije svega srpsku i bosansku. Gastronomski užitak uz specijalitete sa roštilja, sača i veriga, upotpunjen je bogatim izborom salata, poslastica, sireva, kao i bogatom ponudom lokalnih pića, vina i dr. Gastro tematske večeri i posluženja jahorinske večere kao i roštiljijada predstavljaju užitak i za najveće gurmane.

0
0
0
0